Lage rugklachten

Beweegprogramma voor mensen met chronische lage rugklachten.

Lage rugklachten zijn (pijn)klachten in de onderrug waarvoor soms geen oorzaak gevonden kan worden.
Praktijk voor Fysiotherapie Apeldoorn-Zuid heeft, als Fys’optima-praktijk, speciaal voor mensen met lage rugklachten een beweegprogramma: ‘Bewegen met Lage rugklachten’. Een beweegprogramma is een trainingsprogramma dat speciaal ontwikkeld is voor mensen met klachten. Het beweegprogramma wordt voor u op maat gemaakt. Dit wil zeggen dat er rekening wordt gehouden met uw individueel belastingniveau.

Wat is de inhoud van het beweegprogramma?

Gedurende 13 weken traint u twee keer per week onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut. Voordat de eerste training plaatsvindt, wordt er een uitgebreide test en een intake afgenomen. Dit wordt gedaan om een goede indruk van uw klachten te krijgen en om te achterhalen hoe u hiermee om gaat. Hierbij geeft de fysiotherapeut meer informatie over het beweegprogramma maar ook over de aandoening lage rugklachten. U krijgt ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Na 13 weken wordt de test herhaald om vast te stellen hoeveel u vooruit bent gegaan. De huisarts wordt gedurende het programma geïnformeerd. Dit wordt uiteraard alleen gedaan als u hiervoor toestemming geeft.

Waarom zou ik hieraan deelnemen?

Als u pijnklachten heeft bij lang staan of zitten, dan is dit beweegprogramma iets voor u. Rugpijn is erg vervelend. Helemaal als er geen oorzaak voor gevonden wordt. Door de pijn bent u vaak minder actief en fit. Bewegen kan deze negatieve spiraal doorbreken. Het is bewezen dat, mits op de juiste manier uitgevoerd, bewegen een positieve invloed heeft op lage rugklachten. U voelt zich door het bewegen weer fitter en u heeft het idee dat u meer kunt. De pijn verdwijnt niet altijd volledig, maar u leert er anders mee omgaan. Hierdoor wordt ‘normaal’ functioneren weer makkelijker.

Waar moet ik aan voldoen om deel te mogen nemen?

Om aan het beweegprogramma ‘Bewegen met Lage rugklachten’ te kunnen deelnemen, moet u regelmatig terugkerende rugklachten hebben.

Wordt dit programma vergoed door de zorgverzekeraar?

Indien u verzekerd bent voor fysiotherapie en u hebt een verwijzing van huisarts of specialist is er een grote kans dat uw zorgverzekeraar de behandelingen vergoedt. Er wordt altijd een geringe eigen bijdrage gevraagd.

Hoe kan ik me aanmelden?

Voor meer informatie en/of aanmelding stuurt u een e-mail met uw naam, postcode met huisnummer, woonplaats, telefoonnummer en uw vraag naar info@fysiotherapieapeldoornzuid.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de praktijk 055-5332424 of een bericht versturen via het contactformulier.