Hand- en polsfysiotherapie

Een handtherapeut is een fysiotherapeut die speciaal is bijgeschoold in het behandelen van letsels aan polsen en handen. Het is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De handtherapeut heeft hierdoor kennis van de specifieke anatomie en functie van de hand, pols en onderarm en van letsels die zich daar voor kunnen doen.

Handtherapie is gericht op het onderzoeken van de oorzaak van uw hand-/polsklachten en het opheffen van pijn, zwelling, stijfheid, tintelingen of krachtsverlies. De handtherapeut onderzoekt uw klachten en stelt een behandelplan op.

Naast voorlichting over uw klacht kan de handfysiotherapeut  u behandelen met mobilisaties en/of (litteken-)massages. Daarnaast kan de handfysiotherapeut een spalk of brace aanmeten, coördinatietraining, krachttraining, gewrichtsbeschermende adviezen en een oefenprogramma voor thuis geven.

Handtherapie is belangrijk na operaties, blessures en verwondingen aan de hand, pols, of onderarm. Daarnaast is het zinvol bij chronische aandoeningen, zoals overbelasting en reumatische klachten. Wij werken samen met het handenteam uit het Gelre ziekenhuis en de Xpertclinic.

Hoe kan ik me aanmelden?

Voor meer informatie en/of aanmelding stuurt u een e-mail met uw naam, postcode met huisnummer, woonplaats, telefoonnummer en uw vraag naar info@fysiotherapieapeldoornzuid.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de praktijk 055-5332424 of een bericht versturen via het contactformulier.